Wedstrijdverslagen

Hieronder leest u alle wedstrijdverslagen van verschillende teams


Wedstrijdverslag TOHP dames 1 – SVH VC dames 2

Onder het genot van bitterballen van Lisa: “we hebben gedaan wat we moesten doen.” 4-0 winst op de nummer 11 van de ranglijst.

Vandaag kregen we gezelschap van Linde als pupil van de week. zij gaf v2017-02-12-PHOTO-00000058 (1)anochtend trouwens al het goede voorbeeld want samen met haar team niveau 3 wisten zij vanochtend ook al te winnen. Linde had ook nog de taak van hulp-coach gekregen, want Han had vandaag alle hulp nodig… 😛.
We begonnen de eerste set sterk we wonnen met gemak: 25-9. Dit zou makkelijk worden dachten we, en dat was precies de valkuil van de tweede set. Doordat we er te makkelijk over dachten en de tegenstander onderschatten wisten we maar op het nippertje te winnen met 26-24.
De derde set werden alle posities gewisseld en met een volledig nieuw team begonnen we vol frisse moed aan de derde set. De derde en de vierde set wisten we SVH beide keren onder de 10 te houden: 25-8 en 25-7.

Dus: nu lekker smikkelen van de bitterballen en de komende twee weken rusten wij even uit.
Tot 4 maart, dan nemen we het thuis op tegen Orion. Alle support is wederom welkom om ook dan onze eerste positie vast te houden.

 

Pupil van de week – 10 december ’16

Afgelopen zaterdag was de derde thuiswedstrijd van Dames 1 met een pupil van de week. Lott was onze pupil tijdens de wedstrijd TOHP DS1 – Favorita DS2. Lott is 8 jaar. Momenteel speelt ze op niveau 3. Tijdens de training vindt ze alles even leuk om te doen en net als bij de meeste meiden, is volleybal haar lievelingshobby.

 

Lott zit momenteel in groep 5 van de basisschool. Het leukste om te doen tijdens schooltijd vindt ze knutselen. De creatieve middag sluit daar dan ook precies op aan.

Lott kent nog niet veel meiden uit dames 1 en vindt het daarom ook best wel spannend. Ze geeft al snel aan later net zo groot en net zo goed te worden als dames 1. Met name het harde slaan maakt een grote indruk.

 

Lott verscheen netjes op tijd in het ‘Pupil van de week’-shirtje in de zaal om vervolgens samen met de grote meiden warm te lopen. Ook kreeg ze de kans om haar volleybaltalent te laten zien aan Coach Han toen ze met hem in mocht spelen. Na een tijdje toekijken bij het inslaan van de dames was het zover. De dames en Lott yellen, geven de tegenstander een hand en gaan in het veld staan voor de eerste bal. De bal die Lott over het net mocht spelen. Na deze eerste bal nam ze plaats aan de zijkant van het veld samen met de rest van het team.

Dames 1 ging vastberaden de wedstrijd in, om bovenin mee te blijven draaien moesten ze 4-0 winnen. De eerste set was een stap in de goede richting, deze wonnen ze dan ook met 25-14. De tweede set begon met een mooie serve-serie die leidde tot een voorsprong van 5-0. Maar Favorita vocht terug en het stond al snel 5-5. Na een pep-talk van Han hadden de dames hun vertrouwen teruggevonden en speelde ze de set uit met 25-19. Ook tijdens de derde set wist dames 1 te winnen met 25-14. Ze hadden de wedstrijd nu sowieso gewonnen, nu ging het er alleen nog om om die laatste punten ook binnen te halen. Dit deden ze dan ook overtuigend door te winnen met 25-7.

 

Dames 1 heeft hun doel waargemaakt en de wedstrijd gewonnen met 4-0. Door deze overwinning staan ze momenteel 2e in het klassement met 2 punten achterstand op de nummer 1. Lott bedankt voor de goede aanmoediging! Wij kijken uit naar de volgende thuiswedstrijd in januari en met name ook naar onze volgende pupillen!

 

Sportieve groet,

TOHP Dames 1

Pupil van de week – 8 oktober ’16 : TOHP DS 1 – BVC’73 DS 1malou_pupil
Afgelopen zaterdag was de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 met een pupil van de week. Malou was onze pupil tijdens de wedstrijd TOHP DS1 – BVC’73 DS1. Malou is 11 jaar en volleybalt nu 3 jaar bij TOHP. Momenteel speelt ze op niveau 5 met rugnummer 10. Het leukste tijdens de trainingen vindt ze de loopladders. En zoals verwacht is haar grootste hobby; volleybal.

Malou heeft als doel om net zo goed te worden als de dames van Dames 1 en heeft er alle vertrouwen in dat ze deze wedstrijd gaan winnen. Ze vindt het heel leuk om bij de wedstrijd van dames 1 te mogen zijn en met name om te zien hoe haar grote nicht, Sabine, de tegenstander eens goed gaat inmaken. Het is dan ook geen verassing dat Sabine (nr. 2) haar favoriete speelster is van het 1e.
Malou vindt het in de kleedkamer al wel een beetje spannend,
maar desondanks heeft ze er erg veel zin in!

Malou kreeg een shirtje aan speciaal voor de pupil en deed niet onder aan de dames tijdens de warming up. Tijdens het inslaan keek Malou samen met trainer Han toe hoe de grote meiden de ballen hard bij de tegenstander in het veld sloegen. Al snel begon de wedstrijd en mocht Malou de eerste bal spelen. Nadat het eerste punt was gespeeld nam Malou plaats als assistent coach naast Han en moedigde samen met de rest de speelsters in het veld aan.

Al aan het begin van de eerste set raakte één van de speelsters geblesseerd. Desondanks deden de dames hun best om te winnen van BVC. Helaas eindigde de eerste set met een setstand van 15-25. Toen de tweede set begon was er een strijdlustige sfeer in het veld. De dames wonnen de tweede set dan ook met 25-18. Het goede gevoel en het mooie spel namen de dames mee naar de derde set, die ze dan ook met gemak wonnen met 25-10. Tijdens de vierde set maakte de dames het wat spannender. BVC vocht hard terug en er ontstonden een aantal lange rally’s. De speelsters van TOHP lieten even hun hoofd hangen. Maar na een aantal motiverende woorden aan de kant, kon het team er weer tegenaan en wisten ze ook de laatste set te winnen met een setstand van 25-22.

Ondanks de ups en downs hebben de dames 4 punten binnen weten te halen met een eindstand van 3-1 en staan ze momenteel 2e in het klassement. Malou bedankt voor de goede aanmoediging! Wij kijken uit naar de volgende wedstrijd en met name ook naar onze volgende pupil van de week!

Sportieve groet,
TOHP Dames 1