Team in de spotlight

Team in de spotlight: TOHP DS1Tohp DS 1

In maart 2016 was ons eigen TOHP DS 1 geselecteerd om bij de Nevobo in de spotlight te worden gezet. De meiden schreven onderstaand stukje die op de Nevobosite gepost werd

Volleybalvereniging TOHP is een kleine, gezellige volleybalvereniging uit Zieuwent met 100 leden en drie damesteams. Het eerste damesteam komt uit in de tweede klasse en wil dit seizoen promoveren naar de eerste klasse.

Uit welke speelsters bestaat het eerste team van TOHP?

  • Lisa speelt het langst in dames 1 en zorgt voor een solide basis in het achterveld en brengt rust in het team.
  • Jolien is één van onze spelverdeelsters; beheerst, gedisciplineerd en vecht voor iedere bal.
  • Malou onze linkshandige diagonaal boezemt menig tegenstander angst in met haar rake klappen.
  • Sanne onze doorgewinterde libero, waarvoor geen bal onhaalbaar lijkt, geeft elk teamlid veel vertrouwen.
  • Dominique is onze temperamentvolle midspeelster. Snel, beweeglijk en bloedfanatiek houdt ze iedereen scherp.
  • Naomi een aanvalster in hart en nieren, laat de grond vaak trillen door haar harde aanval. Ook haar blokkering staat als een huis.
  • Pleun is een allroundster, die op elke positie goed uit haar voeten kan en altijd het uiterste van zichzelf eist.
  • Melissa alias ‘het kanon’ springt, zweeft en slaat de ballen keihard binnen.
  • Lisa is een passer-loper die ballen zo mooi brengt dat de spelverdeelster alle aanvallers kunnen bedienen, ook weet ze vaak het centrum van de tegenstander te vinden met slim bekeken ballen.
  • Iris onze aanvoerster en bloedfanatieke spelverdeelster weet altijd de juiste aanvalster aan te spelen en oefent veel druk uit op de tegenstander met haar float-serve.

Dit jonge ambitieuze team is op jacht naar promotie. Vorig jaar trokken ze aan het kortste eind tijdens de p/d wedstrijden waardoor ze dit seizoen nogmaals in de tweede klasse uitkomen. De meiden doen bovenin mee en hebben nog altijd zicht op de tweede plek waarmee ze p/d kunnen afdwingen.

Naast het volleyballen staat dit team ook voor gezelligheid waarbij een bezoek aan het casino van Nijmegen tijdens het teamweekend een paar tientjes winst opleverde. Ook beachvolleyballen ze elke zomer regelmatig met elkaar, gaan ze vaak op stap, eten ze bij elkaar en zitten ze (bijna) elke vrijdag na de training samen in de kroeg. Je zou dit team goed kunnen beschrijven als een surrogaatvriendinnengroep die van alles met elkaar deelt. Dat kan ook bijna niet anders als je elkaar zoveel ziet en spreekt. Naast alle gezelligheid blijft de focus op promotie naar de eerste klasse. De dames hopen dat dit jaar al te realiseren zodat ze volgend jaar met een nieuwe trainer in een hogere klasse van start kunnen gaan.

Rituelen horen ook bij dit team; zo eet Melissa altijd een krentenbol met kaas voor een wedstrijd en kopen ze elke week bijna een complete bananenplant op bij de plaatselijke supermarkt om zichzelf van extra energie te voorzien. Gelukkig zijn er ook altijd wat teamgenoten die extra bananen op voorraad hebben zodat wanneer iemand te lui was om zaterdagochtend naar de markt te gaan toch nog een heerlijk banaantje genuttigd kan worden voor de wedstrijd.

Dan rest ons alleen nog te eindigen met onze yell Lucha!, wat in het Spaans strijd/vechten betekent. Iets wat dit team duidelijk kenmerkt; blijven vechten voor elk punt, strijden voor promotie naar de eerste klasse en niet opgeven totdat het beslissende punt is gevallen.